BJC @ The Commons

St. Louis, Missouri

The 220,000-square-foot facility will consolidate existing office functions currently spread across BJC’s Kingshighway campus. The facility’s architecture will complement the existing buildings in CORTEX.

BJC Healthcare selected Clayco and Lamar Johnson Collaborative to perform design-build services for the core and shell of their new Central Business Office (CBO) in St. Louis’ CORTEX technology park. The 220,000-square-foot facility consolidates existing office functions that were spread across BJC’s Kingshighway campus. Using cast-in-place construction, the facility’s architecture complements the existing buildings in the CORTEX district.

The five-story, steel framed structure features load bearing architectural walls through the fourth floor, with fifth floor and the entire west elevation of the building featuring curtainwall. The project was completed in early 2014.

Get In touch

Tom
Sieckhaus

Executive Vice President & Shareholder
Corporate Business Unit Leader

+1 314-592-2221
sieckhaust@claycorp.com

Key Facts

Project size:  220,000 SF
Client name:  BJC Healthcare
Architect:  Lamar Johnson Collaborative
Value:  $25 Million

Awards

DBIA Merit Award

Integrated Company Involvement

LAMAR JOHNSON COLLABORATIVE

Architecture

2019-06-13T21:17:02+00:00