Clayco Corporate Offices

St. Louis, Missouri

Although the colors, exposed structural elements and additional skylights carry through to the existing space, the building also maintains a more corporate feel with walled offices for executives.

When Clayco launched its new brand in 2005, the full-service real estate development, design and construction firm, also updated its corporate offices. Clayco’s new space reflects its tagline, “The Art and Science of Building,” by interspersing architects and engineers with real estate development and construction project managers, thus creating a true collaborative environment. Lamar Johnson Collaborative, Clayco’s architectural design firm, designed the unique space.

As part of the updated design, the offices of Lamar Johnson Collaborative employees were moved from a separate building and interspersed throughout the corporate offices. In order to accommodate the additional employees, Clayco converted half of its attached warehouse into office space, breaking out the wall between the two buildings to create a new, broader entry into the new corporate offices. Upon entering, automated doors open wide for visitors who receive a friendly greeting from Clayco’s receptionist. To the left is a comfortable waiting area in the former warehouse, now dubbed the studio, to the right are corporate conference rooms, and in the center is a floating staircase leading up to corporate offices on the second level.

Clayco punched out skylights in the former warehouse to provide as much natural light as possible. Exposed structural elements like air conditioning vents and ducts serve as a “lab” for young interns and architects to learn how a building’s systems work. Other features in the studio area include five new conference rooms, the Think Tank and the Treehouse. The Think Tank is an innovative conference room with a smart board and four main TV screens that can act as one large screen or four independent screens. Within the Think Tank, Clayco can project construction documents and write comments on the smart board or Webcast a presentation. The Treehouse is a more social, informal area that overlooks the studio. Employees often use the space to pin up drawings or brainstorm amid white boards and brightly colored lights strung around the perimeter.

Although the colors, exposed structural elements and additional skylights carry through to the existing space, the building also maintains a more corporate feel with walled offices for executives. An “Autobahn” walkway connects the corporate side to the studio. Clayco also expanded and redesigned its lunchroom and added coffee bars. An additional open space was designed for employees to use as a “war room” when large proposals arise.

The Clayco corporate offices sits on a prominent site facing I-170 and features a prominent metal sculpture displaying the Clayco logo.

Get In touch

Tom
Sieckhaus

Executive Vice President & Shareholder
Corporate Business Unit Leader

+1 314-592-2221
sieckhaust@claycorp.com

Key Facts

Client name:  Clayco
Architect:  Lamar Johnson Collaborative

Awards

Merit Award

Integrated Company Involvement

LAMAR JOHNSON COLLABORATIVE

Interior Design

2019-10-01T21:10:32+00:00