The Vue – Charlotte

Charlotte, North Carolina

A strong, expressed base includes the lobby and 5,700 square feet of street level retail space with shop fronts of glass and stone-clad columns.

Lamar Johnson Collaborative designed this 53-story tower which features 402-units of different sizes and configurations responding to the current market requirements.

Single-loaded units conceal the 807-car parking podium, allowing the tower to meet the ground, rather than sit on the expected tower podium. A strong, expressed base includes the lobby and 5,700 square feet of street level retail space with shop fronts of glass and stone-clad columns. The tower structure is simply expressed with white-coated thin columns and slab edges. The building is clad in a taut blue glass providing a sharp contrast to the structure that steps back at distinct locations. The offsets reinforce the vertical expression of the tower and with its expressed top levels, it is distinguished from adjacent buildings in a “modern-classic” style.

An amenity floor located atop the building podium incorporates a spa-inspired fitness center, cyber cafe, entertainment areas such as a media room, an outdoor, Olympic-size pool, and basketball and tennis courts.

Get In touch

Matt
McKenna

Vice President of Residential Construction

+312-907-5528
mckennam@claycorp.com

Key Facts

Project size:  1,090,000 SF / 402 Units

Client name:  The VUE Charlotte

Architect:  Lamar Johnson Collaborative

Integrated Company Involvement

LAMAR JOHNSON COLLABORATIVE

Architecture and Interior Design

2020-08-06T15:27:16+00:00